Glasvezel Sterk Midden Drenthe

De aanmeldingen in ons gebied Beilervaart en Brunsting zijn prima(83% heeft zich aangemeld). Eind vorig jaar stonden we nota bene op nummer 1 in de ranglijst van de 20 deelgebieden. Hiervoor nog mijn hartelijke dank. Voor de gehele gemeente gaat het ook de goede kant op, hoewel we natuurlijk nog altijd nieuwe abonnees kunnen gebruiken.

 

Zoals u weet is de aanleg in volle gang. Ja, er zijn al verscheidene aansluitingen daadwerkelijk in de lucht. De aanleg van de glasvezel gaf nogal wat gedoe, met name aan de Beilervaart. Aldaar was het min of meer gekoppeld met de vernieuwing van gas- en waterleidingen. Hoewel al deze zaken door BAM worden uitgevoerd, is er op uitvoeringsniveau sprake van verschillende afdelingen. Ogenschijnlijk wordt er dan ook niet altijd even logisch gewerkt. Ik kan u echter verzekeren, dat indien alle details juist voor het voetlicht zijn gebracht, het allemaal wel wat mee valt. Zeker gezien de weersomstandigheden die er tijdens de aanleg gehad hebben. Afijn, de dikste drukte en overlast is achter de rug op dit gebied. Gelukkig dan maar.

 

Kijkend naar de aansluitingen van de glasvezel, die er stap voor stap worden gemaakt, heb ik best wat kritische geluiden gehoord. Ook hier geldt; Als alle detailinformatie voorhanden is, is het niet zo vreemd, dat het loopt zoals het loopt. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten. Laat vooral duidelijk zijn voor een ieder; De techniek van glasvezel; Deze is onomstreden.

Daar waar er onvoldoende snelheid of kwaliteit gehaald wordt, ligt het zeker niet aan de glasvezel zelf. Nee, hier spelen veelal tal van andere aspecten een rol. Ik noem een paar mogelijkheden:

       Communicatie tussen klant en provider

       Technische aangelegenheden zoals bekabeling/computer/router/wifi enz.

       Verstoringen van wifi apparatuur door bv de buren of bouwkundige omstandigheden

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik zou graag een ieder willen adviseren; Zijn er problemen? Schroom niet en bel de provider, ze willen ook maar 1 ding, en dat is een goed werkende verbinding. Mocht het taai verlopen, dan is het wellicht handig om even bij te houden welke acties er zoal zijn geweest. Aan de hand van die informatie kan er wellicht achteraf lering worden getrokken. Meestal worden de beste resultaten bereikt als er samen wordt opgetrokken, nietwaar!  

 

Tenslotte, en wellicht ten overvloede; De website van de coƶperatie Sterk Midden Drenthe wordt natuurlijk ook regelmatig voorzien van nieuws en informatie. Onlangs is er een alleraardigst filmpje geplaatst van onze voormalige buurtgenoot Gerard Pronk. Prachtig om te zien.   

 

Met vriendelijke groet,

 

Klaas Oosting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *