Fietstochten Tweede Wereldoorlog

Fietsroute kamp Westerbork

Op deze pagina vindt u een drietal historische fietsroutes langs belangrijke plaatsen tijdens de Tweede Wereldoorlog,  die u gratis kunt downloaden en rijden in de wijde omgeving van de Beilervaart. Elke route begint bij Het Trefpunt, op Beilervaart nr. 55.

Desgewenst kunt u uw auto op de parkeerplaats van Het Trefpunt achterlaten. Wij wensen u alvast veel fietsplezier en goede weersomstandigheden toe!

Fietsroute 1: kamp Westerbork

Fietsroute van ca. 39,2 km langs diverse onderduikadressen in de wijde omgeving van de Beilervaart. Ook voert deze route u langs ondermeer een door Nederlandse dwangarbeiders gegraven tankgracht, een fusilladeplaats en langs kamp Westerbork.

Download de route (PDF, 454 kB)

Fietsroute 2: onderduiken in 1944

Fietsroute van 40,5 km langs diverse onderduikadressen langs de Beilervaart, maar ook elders in de omgeving – bijvoorbeeld bij Oude Willem. Uitgegraven onder een onopvallende heuvel in het bos.

Download de route (PDF, 459 kB)

Fietsroute 3: verzet

Fietsroute van 35,6 km langs diverse onderduikadressen, maar ook langs het adres waar Geesje Bleeker, die in de oorlog tientallen mensen verraadde en daarmee een deel van hen de dood in joeg, vanaf oktober 1944 tot 9 februari 1945 werd gevangengehouden door het verzet.

Download de route (PDF, 454 kB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *