Glasvezel Sterk Midden Drenthe

De aanmeldingen in ons gebied Beilervaart en Brunsting zijn prima(83% heeft zich aangemeld). Eind vorig jaar stonden we nota bene op nummer 1 in de ranglijst van de 20 deelgebieden. Hiervoor nog mijn hartelijke dank. Voor de gehele gemeente gaat het ook de goede kant op, hoewel we natuurlijk nog altijd nieuwe abonnees kunnen gebruiken.

 

Zoals u weet is de aanleg in volle gang. Ja, er zijn al verscheidene aansluitingen daadwerkelijk in de lucht. De aanleg van de glasvezel gaf nogal wat gedoe, met name aan de Beilervaart. Aldaar was het min of meer gekoppeld met de vernieuwing van gas- en waterleidingen. Hoewel al deze zaken door BAM worden uitgevoerd, is er op uitvoeringsniveau sprake van verschillende afdelingen. Ogenschijnlijk wordt er dan ook niet altijd even logisch gewerkt. Ik kan u echter verzekeren, dat indien alle details juist voor het voetlicht zijn gebracht, het allemaal wel wat mee valt. Zeker gezien de weersomstandigheden die er tijdens de aanleg gehad hebben. Afijn, de dikste drukte en overlast is achter de rug op dit gebied. Gelukkig dan maar.

 

Kijkend naar de aansluitingen van de glasvezel, die er stap voor stap worden gemaakt, heb ik best wat kritische geluiden gehoord. Ook hier geldt; Als alle detailinformatie voorhanden is, is het niet zo vreemd, dat het loopt zoals het loopt. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten. Laat vooral duidelijk zijn voor een ieder; De techniek van glasvezel; Deze is onomstreden.

Daar waar er onvoldoende snelheid of kwaliteit gehaald wordt, ligt het zeker niet aan de glasvezel zelf. Nee, hier spelen veelal tal van andere aspecten een rol. Ik noem een paar mogelijkheden:

       Communicatie tussen klant en provider

       Technische aangelegenheden zoals bekabeling/computer/router/wifi enz.

       Verstoringen van wifi apparatuur door bv de buren of bouwkundige omstandigheden

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik zou graag een ieder willen adviseren; Zijn er problemen? Schroom niet en bel de provider, ze willen ook maar 1 ding, en dat is een goed werkende verbinding. Mocht het taai verlopen, dan is het wellicht handig om even bij te houden welke acties er zoal zijn geweest. Aan de hand van die informatie kan er wellicht achteraf lering worden getrokken. Meestal worden de beste resultaten bereikt als er samen wordt opgetrokken, nietwaar!  

 

Tenslotte, en wellicht ten overvloede; De website van de coƶperatie Sterk Midden Drenthe wordt natuurlijk ook regelmatig voorzien van nieuws en informatie. Onlangs is er een alleraardigst filmpje geplaatst van onze voormalige buurtgenoot Gerard Pronk. Prachtig om te zien.   

 

Met vriendelijke groet,

 

Klaas Oosting.

Wijnproeverij

Voor de eerste keer hebben wij een wijnproeverij gehouden in samenwerking met de Kaaswaag uit Assen. Er konden 9 soorten wijn worden geproefd, bij elke wijn kregen we een aperitiefje waardoor de smaak van de wijn veranderde. Het was een erg leerzame en     lekkere avond. Na afloop konden er bestellingen geplaatst worden, wat ook volop gebeurde.

 

IMG_20171011_214626                      IMG_20171011_202035

Burendag

 Zaterdag 23 september was er weer een jaarlijkse burendag, wij hadden het plan om de boel wat op te fleuren met bloembakken en takken te snoeien en hier en daar de straat aanpakken.

Eerst werd er koffie met gebak gegeten en vol goede moed werden de klusjes gedaan, rond half 1 waren we klaar. Een puntje van kritiek is er ook wel de opkomst was erg magertjes we hopen dat dit het komende jaar wel wat meer zijn.

IMG_20170923_120630                     IMG_20170923_102630

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaasfeest

 Wij hebben ons sinterklaasfeest weer samen met de kinderen van Brunsting gevierd.

Sint en zijn 2 pieten kwamen rond 3 uur aan bij het buurtgebouw zakken vol cadeautjes, de kinderen hebben eerst een paar liedjes gezongen en daarna mocht elk kind bij sint komen voor een cadeautje

Toen iedereen voorzien was van een cadeautjes mochten alle kinderen tegelijk uitpakken. Sint en zijn pieten vertrokken rond half 5 weer naar een ander adresje de kinderen hebben ze uitgezwaaid en daarna gingen ook de kinderen met de handen vol met cadeautjes en snoepgoed naar huis.

IMG_20171129_153712                               IMG_20171129_150803_BURST002

Paascrea

Op maandagavond 10 april hadden wij onze jaarlijkse paascrea, hiervoor hadden zich 11 dames zich opgegeven. Onder leiding van Aartje Robbemont hebben wij een paasstuk gemaakt van gaas en een fietsband. Het uiteindelijke resultaat kunt u hieronder zien.

IMG-20170504-WA0003 IMG-20170504-WA0004 IMG-20170504-WA0005 IMG-20170504-WA0012 IMG-20170504-WA0014